Dziś troszkę ostrzej, lubię sosy z dodatkiem musztardy a i trochę witamin się przyda ( zwłaszcza żelaza na moją anemię ) stąd natka pietruszki.
Obiad w 30 minut, u mnie z ziemniakami i marchewką :)
Składniki : ( 2 porcje )
* 4 cienkie plastry wieprzowiny,
* sól, pieprz,
* 2 łyżki oliwy,
* 1,5 szklanki bulionu warzywnego,
* 2 łyżki musztardy dijon ( lub innej ostrej ),
* 2 łyżki natki pietruszki,
Przygotowanie :
Plastry mięsa delikatnie rozbij, oprósz solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy, obsmaż mięsko na rumiano z każdej strony ( około 3 minut ), dodaj bulion, musztardę i posiekaną pietruszkę, duś pod przykryciem na wolnym ogniu 25 minut.
Jeżeli sos będzie za rzadki możesz go zagęścić łyżką mąki kukurydzianej rozmieszanej w kilku łyżkach sosu.
* możesz dodać też łyżkę śmietany dla złagodzenia smaku
mmm.. obiad jak marzenie!
OdpowiedzUsuńDokładnie! Jak MARZENIE! Jusia a może dasz dobry przepis na jakieś smaczne pesto?
OdpowiedzUsuń