Coś dla fanów świeżości ! Ciekawa sałatka z nutą mięty i wyraźnym cytrynowym smakiem.
Składniki :
* 100 g fasolki szparagowej,
* 10 - 15 pomidorków koktajlowych,
* 1 łyżka soku z cytryny,
* 1 gałązka mięty,
* 2 łyżki oliwy z oliwek,
* sól, pieprz,
Przygotowanie :
Fasolkę szparagową umyj, obierz z ogonków, pokrój na 1,5 cm kawałki, ugotuj al dente w osolonej wodzie, z blanszuj.
Pomidorki umyj, przekrój na połówki, przełóż do miski, dodaj fasolkę.
Z gałązki oderwij liście mięty, umyj i posiekaj jak najdrobniej.
W szklance zmieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, szczyptę soli i pieprzu a także posiekaną mięte.
Sos dodaj do warzyw i zmieszaj.
W szklance zmieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, szczyptę soli i pieprzu a także posiekaną mięte.
Sos dodaj do warzyw i zmieszaj.
Lubię zielony, pomidory i fasolkę. To musi smakować :)
OdpowiedzUsuń