8 sierpnia 2013

Sałatka z fasolką szparagową i pomidorkami z dressingiem cytrynowo-miętowym.



Coś dla fanów świeżości ! Ciekawa sałatka z nutą  mięty i wyraźnym cytrynowym smakiem. 
Idealne na te upały, które opanowały Europę :) 






Składniki : 

* 100 g  fasolki szparagowej, 
* 10 - 15 pomidorków koktajlowych, 
* 1 łyżka soku z cytryny, 
* 1 gałązka mięty, 
* 2 łyżki oliwy z oliwek, 
* sól, pieprz, 

Przygotowanie : 

Fasolkę szparagową umyj, obierz z ogonków, pokrój  na 1,5 cm kawałki, ugotuj al dente w osolonej wodzie, z blanszuj. 
Pomidorki umyj, przekrój  na połówki, przełóż do  miski, dodaj fasolkę. 
Z gałązki oderwij liście mięty, umyj i  posiekaj  jak  najdrobniej.
W szklance zmieszaj sok z cytryny, oliwę z oliwek, szczyptę soli i pieprzu a także posiekaną mięte.
Sos dodaj do warzyw i zmieszaj.

1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!