14 września 2015

Salsa pomidorowa.


Salsa pomidorowa...pikantna :) Przepis bardzo prosty -  nic skomplikowanego - najlepiej!
Świetnie nada się jako dodatek do tortilli, ryb czy bruschetty.


Zdjęcie jest jedno, jedyne uchowane na moim fanpage'u na fecebooku tuż przed awarią komputera :( 





Składniki :

* 2 dojrzałe pomidory,
* 1/2 chili,
* łyżeczka soku  z limonki,
* garść kolendry bądź natki pietruszki,
* sól, pieprz,

Przygotowanie :


Pomidory  umyj i pokrój w  drobną kostkę, jeśli  chcesz możesz je sparzyć i zdjąć skórkę.
Z chili wyjmij pestki i pokrój  drobno, dodaj  do  pomidorów razem z posiekaną kolendrą / natką pietruszki i sokiem z limonki.
Przypraw do smaku  solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!