29 kwietnia 2014

Czysty omlet z truskawkami, orzechami i syropem klonowym. / Pure omelet with strawberries, nuts and maple syrup.

Dziś mam dla was przepis na czysty omlet ( bez cukru i soli ) z truskawkami i  syropem klonowym :)
Idealny dla tych, którzy  dbają o  linię :)
Delikatny, słodki dzięki syropowi i lekko kwaskowy (truskawki).
Po prostu pyszny a do tego prosty !! 


Today I have for you a recipe for pure omelet (without sugar and salt) with strawberries and maple syrup :) Ideal for those who care about the figure :)
Delicate, sweet thanks to the syrup and slightly acidic (strawberries). 

Simply delicious and so easy to make !


Składniki :

* 3 jajka,

* 4 truskawki,
* 1 łyżka uprażonych i posiekanych orzechów ( ulubionych ),
* 1 łyżka syropu klonowego,

Ingredients: 

* 3 eggs, 
* 4 strawberries, 
* 1 tbsp toasted and chopped nuts (your favorite),
* 1 tbsp maple syrup,  



Przygotowanie : 

Truskawki umyj, pozbądź się szypułki i pokrój na plasterki.
Dobrze rozgrzej małą patelnie.
W miseczce roztrzep jajka i wylej na patelnie.
Smaż po około 4 minuty z każdej  strony, przełóż na talerz.
Dodaj pokrojone truskawki, posyp posiekanymi orzechami i polej  syropem klonowym.

Smacznego ! 


Preparation: 

Wash strawberries, remove stems and cut into slices. 
Preheat well small pan. 
Beat eggs in a bowl and pour into frying pan. 
Fry about 4 minutes on each side, put on plate. 
Add sliced ​​strawberries, sprinkle with chopped nuts and pour maple syrup. 


Enjoy it!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!