22 kwietnia 2014

Omlet ze szpinakiem, pomidorkami i kiełbasą. / Omelet with spinach, tomatoes and sausage.

Wracam do  Was z nową porcją przepisów i pomysłów. Mam nadzieję, że nadal  będziecie do  mnie zaglądać.
Na blogu pojawi się więcej zdrowych posiłków a także wegetariańskich.

Dziś przepis na pyszny omlet z pomidorkami, szpinakiem i  kiełbasą - proste, szybkie i  bardzo  sycące śniadanie ;)
Dodaj tylko tosty, kawę / herbatę i  gotowe ! 


I came to you with a new portion recipes and ideas. I hope that you will continue to follow my blog.
In future on blog will be more healthy meals and vegetarian meals.


Today recipe for a delicious omelette with tomatoes, spinach and sausage - simple, quick and very filling breakfast;) 


Just add toast, tea / coffee and enjoy!


Składniki : 

* 2 łyżki masła, 
* kawałek  kiełbasy  ( około 10 cm ), pokrojonej w plasterki, 
* 2 garście szpinaku, pokrojonego, 
* 5 pomidorków koktajlowych, 
* 4 jaka, 
* sól,pieprz, 

Ingredients: 

* 2 tbsp butter,
* sausage (about 10 cm), cut into slices, 
* 2 handfuls spinach, chopped, 
* 5 cherry tomatoes, 
* 4 eggs, 
* salt, pepper, 



Przygotowanie : 

Na patelni rozgrzej masło, dodaj kiełbasę i  smaż kilka minut.
Następnie dodaj  pomidorki i po dwóch  minutach  szpinak, podsmaż przez minutę.
W misce zmieszaj  jajka z dużą szczyptą soli i pieprzu wylej  na patelnie.
Smaż na wolnym ogniu przez około 5 minut do  czasu  aż omlet  od spodu  się zetnie.
Przy pomocy talerza przewróć omlet na drugą stronę*, smaż około 3 minuty.

Jeżeli  masz patelnię, którą można wstawić do  piekarnika, nie musisz przewracać omleta -  wystarczy, że włożysz patelnie na chwilę do mocno rozgrzanego  piekarnika. 



Preparation: 

Heat the butter in pan, add sausage and cook for few minutes. 
Then add tomatoes and after two minutes spinach sauté for a minute. 
In a bowl mix eggs with a large pinch of salt and pepper pour in the pan. 
Cook on low heat for about 5 minutes until the bottom side of omelet is golden. 
Flip omelet using plate* and fry about 3 minutes. 


If you have a pan wich you can put in the oven, you don't have to turn over the omelette - just insert pan for a moment to strongly heated oven. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!