Na blogu pojawi się więcej zdrowych posiłków a także wegetariańskich.
Dziś przepis na pyszny omlet z pomidorkami, szpinakiem i kiełbasą - proste, szybkie i bardzo sycące śniadanie ;)
Dodaj tylko tosty, kawę / herbatę i gotowe !
I came to you with a new portion recipes and ideas. I hope that you will continue to follow my blog.
In future on blog will be more healthy meals and vegetarian meals.
Today recipe for a delicious omelette with tomatoes, spinach and sausage - simple, quick and very filling breakfast;)
Just add toast, tea / coffee and enjoy!
Składniki :
* 2 łyżki masła,
* kawałek kiełbasy ( około 10 cm ), pokrojonej w plasterki,
* 2 garście szpinaku, pokrojonego,
* 5 pomidorków koktajlowych,
* 4 jaka,
* sól,pieprz,
Ingredients:
* 2 tbsp butter,
* sausage (about 10 cm), cut into slices,
* 2 handfuls spinach, chopped,
* 5 cherry tomatoes,
* 4 eggs,
* salt, pepper,
Przygotowanie :
Na patelni rozgrzej masło, dodaj kiełbasę i smaż kilka minut.
Następnie dodaj pomidorki i po dwóch minutach szpinak, podsmaż przez minutę.
W misce zmieszaj jajka z dużą szczyptą soli i pieprzu wylej na patelnie.
Smaż na wolnym ogniu przez około 5 minut do czasu aż omlet od spodu się zetnie.
Przy pomocy talerza przewróć omlet na drugą stronę*, smaż około 3 minuty.
Jeżeli masz patelnię, którą można wstawić do piekarnika, nie musisz przewracać omleta - wystarczy, że włożysz patelnie na chwilę do mocno rozgrzanego piekarnika.
Preparation:
Heat the butter in pan, add sausage and cook for few minutes.
Then add tomatoes and after two minutes spinach sauté for a minute.
In a bowl mix eggs with a large pinch of salt and pepper pour in the pan.
Cook on low heat for about 5 minutes until the bottom side of omelet is golden.
Flip omelet using plate* and fry about 3 minutes.
If you have a pan wich you can put in the oven, you don't have to turn over the omelette - just insert pan for a moment to strongly heated oven.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)