Jagody można zastąpić np. malinami.
Składniki : (12 sztuk)
* 2 kubki mąki,
* 1/4 kubka cukru,
* 1 łyżka proszku do pieczenia,
* 1/2 kubka mleka,
* 1/4 kubka oliwy,
* 1 duże jajko,
* 1 kubek jagód/borówek,
Przygotowanie:
W misce wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
W drugiej misce wymieszać mleko, oliwę i jajko.
Wszystkie składniki połączyć, delikatnie dodać jagody.
Masę nakładać do foremek/ papierków do 3/4 wysokości.
Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, piec 25 minut.
Przepis dodaje do akcji Muffinkowo 2012 a także Jagody 2012
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)