18 sierpnia 2012

Surówka z pora.

Pyszna, aromatyczna i prosta, idealna do schabowego lub mięsa w sosie - surówka z porów.


Składniki :                                                        (2 porcje)

* 2 długie pory,
* 2 łyżki majonezu,
* 2 łyżki  kwaśnej  śmietany / jogurtu  naturalnego,
* sól, pieprz

Przygotowanie :

Pory  obrać z wierzchnich liści, dokładnie umyć, przekroić wzdłuż na pół a następnie z cienkie pół plasterki.
Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i  pieprzem.
Sos dodać do porów i dobrze wymieszać.

* dodatkowo można dodać małą, startą marchewkę. 




5 komentarzy:

  1. Uwielbiam pora, a z majonezem i dodatkami jest po prostu obłędny!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie parzysz pora? Gdzieś robiłem kiedyś jeszcze z jajkiem modyfikację :) pozdrawiam Marcin

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie, moja mama nigdy tego nie robiła i ja w sumie też nie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pani Justyno , bardzo dziekuje za przepis ; prosty i latwy do zrobienia. To jest surowka z PORA wiec inne dodatki sa tu zbedne. Pozdrowienia. Tadeusz.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę i polecam na przyszłość :)

      pozdrawiam

      Usuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!