Pyszna, aromatyczna i prosta, idealna do schabowego lub mięsa w sosie - surówka z porów.
Składniki : (2 porcje)
* 2 długie pory,
* 2 łyżki majonezu,
* 2 łyżki kwaśnej śmietany / jogurtu naturalnego,
* sól, pieprz
Przygotowanie :
Pory obrać z wierzchnich liści, dokładnie umyć, przekroić wzdłuż na pół a następnie z cienkie pół plasterki.
Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.
Sos dodać do porów i dobrze wymieszać.
* dodatkowo można dodać małą, startą marchewkę.
Uwielbiam pora, a z majonezem i dodatkami jest po prostu obłędny!
OdpowiedzUsuńNie parzysz pora? Gdzieś robiłem kiedyś jeszcze z jajkiem modyfikację :) pozdrawiam Marcin
OdpowiedzUsuńNie, moja mama nigdy tego nie robiła i ja w sumie też nie :)
OdpowiedzUsuńPani Justyno , bardzo dziekuje za przepis ; prosty i latwy do zrobienia. To jest surowka z PORA wiec inne dodatki sa tu zbedne. Pozdrowienia. Tadeusz.
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i polecam na przyszłość :)
Usuńpozdrawiam