Pyszne, delikatne i na szybko !!!
Składniki : ( 3-4 porcje )
* 500 g polędwicy,
* 1 duża cebula,
* sól, pieprz,
* 1 łyżeczka papryki słodkiej,
* 2-3 szklanki bulionu ( można użyć takiego z kostki rosołowej ),
* 1 łyżka oliwy,
* 1 łyżka natki pietruszki
Przygotowanie :
Polędwice umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na plastry grubości 1,5 - 2cm a następnie delikatnie rozbij ( można to zrobić ręką ). Mięso oprósz solą i pieprzem z obu stron.
Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy, połóż mięso i smaż na rumiano z obu stron po około 5 minut.
Usmażone kotleciki przełóż do garnka i zalej bulionem (tak aby zakrył mięso).
Cebulę pokrój w półplasterki, zeszklij i dodaj do mięsa razem z łyżeczką papryki.
Wszystko duś a małym ogniu około 15 minut (jeżeli lubisz kiedy mięso jest bardzo miękkie warto dołożyć z 10 minutek :), dodaj posiekaną natkę i gotowe !
smakowite zdjęcia:)kuszą niezmiernie:)
OdpowiedzUsuńMniam mniam, przepadam za polędwiczkami ;) I ten pyszny sosik... aż zgłodniałam ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńDziś będą na obiad, szybki smaczny przepis już kiedyś wypróbowany ☺
OdpowiedzUsuńDziś będą na obiad, szybki smaczny przepis już kiedyś wypróbowany ☺
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę i smacznego ! :)
OdpowiedzUsuń