Tak jakby stir fry z rybą. Bardzo smaczne połączanie. Można dodać też krewetki :)
**Przepis na domowy sos słodko-kwaśny znajdziecie tutaj :)
Składniki :
* 250 g ryby np mintaja,
* 2 ząbki czosnku,
* 1 czerwona cebula,
* 1/2 czerwonej papryki,
* kawałek pora,
* garść kukurydzy z puszki,
* garść groszku zielonego,
* 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich,
* sól, pieprz,
* 4 łyżki sosu słodko-kwaśnego,
* 1 łyżka oleju sezamowego,
Przygotowanie :
Czosnek obierz i drobno posiekaj, cebulę obierz i pokrój w półplasterki. Paprykę i pora umyj pokrój w cienkie paski.
Rybę umyj, osusz i pociachaj na dowolne kawałki.
W woku lub na dużej patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek , cebulę i przyprawę do dań chińskich smaż minutkę. Dodaj pora, paprykę smaż kilka 3-4 minuty, dołóż rybę, posól popieprz. Po kilku minutach dodaj sos, groszek i kukurydzę pogotuj minutkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)