Składniki :
* 1 główka salaty,
* 1 czerwona papryka ( może być żółta),
* 1 łyżka koperku,
* 3 łyżki jogurtu naturalnego,
* sol, pieprz,
* szczypta cukru,
* 1 łyżka soku z cytryny,
Przygotowanie :
Sałatę podrzyj na kawałki, umyj w sitku i odstaw na chwilkę do obcieknięcia.
Paprykę umyj, oczyść z nasion, pokrój w cienkie paseczki, wymieszaj z sałatą i koperkiem.
W szklance zmieszaj jogurt z cukrem, sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu.
Tuż przed podaniem dodaj sos do warzyw.
Paprykę umyj, oczyść z nasion, pokrój w cienkie paseczki, wymieszaj z sałatą i koperkiem.
W szklance zmieszaj jogurt z cukrem, sokiem z cytryny, szczyptą soli i pieprzu.
Tuż przed podaniem dodaj sos do warzyw.
zdrowo, pysznie i kolorowo:)
OdpowiedzUsuń