11 listopada 2015

Jabłka pieczone z granolą.

Jabłka pieczone z granolą to zdrowsza wersja jabłek pod kruszoną.
Są tanie, proste i szybkie w przygotowaniu. 


Lekko cynamonowe, miękkie, chrupiące dzięki granoli i gorące - w sam raz na jesienne wieczory ! 

A z lodami to już w ogóle W Y P A S :)

Same plusy ! 




Składniki :                                            ( na dwie porcje lub jedną duuużą )


* 2 jabłka średniej  wielkości, 
* 1/2 łyżeczki cynamonu, 
* 1 łyżka brązowego cukru, 
* 3 łyżki  ulubionej granoli, 
* 2 kulki  ulubionych  lodów - opcjonalnie, 


Przygotowanie : 

Jabłka obierz, wytnij gniazda nasienne i  pokrój na nieduże kawałki, przełóż do  naczynia do pieczenia.

Dodaj  cynamon i  cukier, dokładnie wymieszaj.

Wierzch  posyp  granolą.


Wstaw do  nagrzanego do  180  stopni  piekarnika i  piecz około 15 minut.



Podawaj  na ciepło, najlepiej z lodami ;) 

WERSJA DO  WYDRUKU / ZAPISU ( wystarczy kliknąć na obrazek ) 


1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!