9 listopada 2015

Roladki z ogórka z kremowym serkiem i szynką - świetna przekąska.

Bardzo  prosta i  szybka przekąska, która świetnie sprawdzi się na przyjęciu czy między posiłkami.


Dzięki wykałaczkom wszystko razem dobrze się trzyma więc roladki  nadają się też do  lunch  boxa ( uwielbiam zabierać je ze sobą do  pracy ). 

Dodatki w środku możecie dopasować do  swoich upodobań np zamiast serka użyć humusu czy pesto. 


Składniki :                                                   ( na około 10  roladek ) 

* 1 długi ogórek, 
* 50 g  kremowego serka do smarowania, 
* 1/2 czerwonej papryki, 
* 10  plasterków ulubionej  wędliny, 
* wykałaczki, 


Przygotowanie : 

Ogórka dobrze umyj i osusz. 

Pokrój wzdłuż na cieniutkie plastry ( możesz użyć do  tego  obieraczki do  warzyw lub kuchennej  mandoliny ), jeśli  jakiś plaster się nie ud, żaden problem - wsadzimy go do  środka ;) 



Plastry wędliny zwiń w ruloniki szerokości  ogórka, 



Paprykę pokrój w paseczki o  długości  podobnej  do  szerokości  plastra ogórka.



Każdy  plaster posmaruj serkiem do  połowy  długości, ułóż zwinięty kawałek  wędliny,  kilka kawałków papryki i ewentualnie nieudany  plaster ogórka. 



Zwiń zaczynając od strony z serkiem i  zepnij wykałaczką. 


WERSJA DO WYDRUKU / ZAPISU ( wystarczy kliknąć na obrazek ) 


1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!