25 lipca 2012

Kurczak w zielonym pesto.

Składniki :                                               (2 porcje)


* 300 g  piersi  z kurczaka, 
* 200 g  makaronu (np. penne), 
* 150g zielonej  fasolki  szparagowej,
* 1 cebula, 
* 1 kostka rosołowa, 
* 3 łyżki  kwaśnej  śmietany, 
* 2 łyżki zielonego  pesto, 
* sól, pieprz, 
* 1 łyżka oliwy, 
* bazylia


Przygotowanie :


Piersi  z  kurczaka umyć, ugotować razem z kostką rosołowa.
Makaron ugotować według przepisu  z opakowania. 5 minut  przed końcem dodać obraną i umytą fasolkę. Odcedzić. 

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie na dużej  patelni.
Kurczaka wyjąć z wywaru, podzielić na kawałki, dodać do  cebuli, podsmażyć.
W szklance wymieszać 3 łyżki  śmietany z pesto, szczyptą soli i  pieprzu.
Kurczaka zalać sosem, dodać makaron i  fasolkę, przyprawić bazylia, wszystko  dobrze wymieszać.
Podawać na gorąco.




2 komentarze:

  1. Przepis cudowny, ja zamienilam tylko fasolkę na brokuły. Przepyszne!
    Dzięki za pomysł na obiad, polecam każdemu!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!