* 300 g piersi z kurczaka,
* 200 g makaronu (np. penne),
* 150g zielonej fasolki szparagowej,
* 1 cebula,
* 1 kostka rosołowa,
* 3 łyżki kwaśnej śmietany,
* 2 łyżki zielonego pesto,
* sól, pieprz,
* 1 łyżka oliwy,
* bazylia
Przygotowanie :
Piersi z kurczaka umyć, ugotować razem z kostką rosołowa.
Makaron ugotować według przepisu z opakowania. 5 minut przed końcem dodać obraną i umytą fasolkę. Odcedzić.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie na dużej patelni.
Kurczaka wyjąć z wywaru, podzielić na kawałki, dodać do cebuli, podsmażyć.
W szklance wymieszać 3 łyżki śmietany z pesto, szczyptą soli i pieprzu.
Kurczaka zalać sosem, dodać makaron i fasolkę, przyprawić bazylia, wszystko dobrze wymieszać.
Podawać na gorąco.
Przepis cudowny, ja zamienilam tylko fasolkę na brokuły. Przepyszne!
OdpowiedzUsuńDzięki za pomysł na obiad, polecam każdemu!
pyszności!
OdpowiedzUsuń