Składniki : (2 porcje)
* 400 g chudego mięsa (ja dziś użyłam karkówki),
* 300 g makaronu do dan chińskich,
* 300 g mieszanki warzyw,
* 2 łyżki sosu sojowego,
* 1 łyżka sosu ostrygowego,
* 1 łyżeczka startego imbiru,
* 1 ząbek czosnku,
* przyprawa do dan chińskich,
* 1 łyżka oleju sezamowego,
Przygotowanie :
Mięso kroimy w cienkie paseczki, przyprawiamy przyprawa i odstawiamy na trochę do lodówki.
Warzywa obieramy i kroimy w nieduże kawałki (można użyć gotowej mieszanki).
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
W woku, lub na dużej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mięso, imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy na dużym ogniu.
Gdy mięso jest miękkie dodajemy warzywa, podsmażamy około 5 minut.
Dodajemy sos sojowy i ostrygowy, dokładamy ugotowany makaron, wszystko razem dobrze mieszamy.
niby proste danie a można w nieskończoność wychwalać, prawda?
OdpowiedzUsuńW zupełności się z Tobą zgadzam !! :)
OdpowiedzUsuń