30 lipca 2012

Kolejne stir fry.

Składniki :                                               (2 porcje)


* 400 g chudego  mięsa (ja dziś użyłam karkówki),
* 300 g  makaronu do  dan chińskich, 
* 300 g mieszanki warzyw, 
* 2 łyżki  sosu  sojowego, 
* 1 łyżka sosu  ostrygowego, 
* 1 łyżeczka startego  imbiru, 
* 1 ząbek czosnku, 
* przyprawa do  dan chińskich, 
* 1 łyżka oleju  sezamowego, 


Przygotowanie : 


Mięso  kroimy w cienkie paseczki, przyprawiamy przyprawa i odstawiamy na trochę do  lodówki.
Warzywa obieramy i  kroimy w  nieduże kawałki (można użyć gotowej  mieszanki).
Makaron gotujemy  wg przepisu na opakowaniu.
W woku, lub na dużej  patelni rozgrzewamy  olej, dodajemy  mięso, imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy  na dużym ogniu. 

Gdy  mięso  jest miękkie dodajemy warzywa, podsmażamy  około 5 minut.
Dodajemy  sos sojowy i ostrygowy, dokładamy  ugotowany makaron, wszystko  razem dobrze mieszamy. 









2 komentarze:

  1. niby proste danie a można w nieskończoność wychwalać, prawda?

    OdpowiedzUsuń
  2. W zupełności się z Tobą zgadzam !! :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!