31 lipca 2012

Tortilla z krabem i koprem włoskim.

Tortilla z pysznym nadzieniem, idealna na śniadanie lub lunch  w pracy ! 




Składniki :                                                 (2 porcje)


* 100 g  kopru  włoskiego (1 mała sztuka),
* 100 g  mięsa z kraba ( można użyć paluszków krabowych),
* 2-3 łyżki  majonezu,
* 1 łyżka soku  z cytryny,
* 1 łyżka natki pietruszki,
* 2 placki  tortilli,
* sól, pieprz,


Przygotowanie :


Koper włoski  przeciąć wzdłuż na pół, następnie cienko  poszatkować.
Przełożyć do  miski, dodać rozdrobnione mięso  kraba, majonez, sok z cytryny i natkę pietruszki.
Posolić i popieprzyć do  smaku, odstawić na 5 minut.
Rozgrzać patelnie i  podgrzać tortillę z obu  stron po  około 10  sekund, to  sprawi, że będzie ją łatwiej zawinąć.
Nadzienie kłaść na środek  placka, zawinąć boki  do  środka i  zrolować ( jak  krokiety), przekroić na pół. 




4 komentarze:

  1. Jej, jak to ślicznie wygląda.. aż mi się smak na kraba zrobił! Super. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda naprawdę bosko! Musze sprawdzić czy też tak smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale ładne zdjęcia, wszystko pysznie wygląda, a widzieliście tortille wg Pascala, też fajny przepis.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!