19 lipca 2012

Surówka z białej kapusty.

Najbardziej klasyczna z surówek obiadowych.
Biała kapusta i marchewka.

Mniam. 








Składniki :

* 200 g  białej  kapusty, 

* 100 g marchewki, 
* garść szczypioru/ natki pietruszki (opcjonalnie), 
* 2 łyżeczki  cukru, 
* 2- 3 łyżki oliwy, 
* 1 łyżeczka soku  z cytryny (można użyć kwasku cytrynowego), 
* sól, pieprz,


Przygotowanie :


Kapustę i  szczypior kroimy drobno.
Marchewkę ścieramy  na tarce o  grubych  oczkach, dodajemy  do kapusty.
Doprawiamy  cukrem, szczyptą soli i  pieprzu  a także kilkoma kroplami  soku  z cytryny (szczyptą kwasku), dodajemy  oliwę i  dokładnie mieszamy. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!