Składniki :
* 250 g twarogu,
* 300 g truskawek,
* 50 ml śmietany,
* 200 g makaronu ( ja użyłam farfalle ),
* 5 łyżek cukru ( jeżeli truskawki są bardzo słodkie można tą ilość zmniejszyć ),
* 1 łyżka cukru waniliowego,
Przygotowanie :
Makaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu.
Twaróg, śmietanę, cukier, cukier waniliowy i 2/3 truskawek zmiksować.
Pozostałe truskawki rozgnieść widelcem.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem, na wierzch dodać rozgniecione truskawki.
Podawać na zimno.
Ugotowany makaron wymieszać z sosem, na wierzch dodać rozgniecione truskawki.
Podawać na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)