Przepis na to znalazłam w lutowym magazynie "GoodFood", trochę pozmieniałam składniki dopasowując do tego co aktualnie miałam w lodówce, wyszło bardzo smacznie !!
I don't know how you like, but I love dinners that I can make in 15 minutes :) and I like stir-fry - every time I can make a different one :)
This recipe I found in the February "GoodFood" magazine. I made a little changes with ingredients to use what I had actually in my fridge - it's very tasty!
Składniki :
* 2 łyżki oliwy,
* 2 piersi z kurczaka, pokrojone w paski,
* pół łyżeczki przyprawy do potraw chińskich,
* kawałek imbiru wielkości kciuka, obrany pokrojony w cienkie plasterki,
* 1/4 brokuła, podzielony na kawałki,
* garść fasolki szparagowej,
* garść groszku cukrowego,
* 1 łyżka sosu sojowego,
* 1 łyżka miodu,
* 1 łyżka wody,
* 1 cytryna, wyciśnięty sok z połowy, druga połowa pokrojona w plasterki,
* garść posiekanego grubego szczypioru,
Ingredients:
* 2 tbsp oil,
* 2 chicken breasts, cut into strips,
* half a tsp five-spice powder,
* thumb-sized piece of ginger, peeled cut into thin slices,
* 1/4 broccoli, cut into pieces,
* handful of green beans,
* handful sugar snap peas,
* 1 tbsp soy sauce,
* 1 tbsp honey,
* 1 tbsp water,
* 1 lemon, juice of half and the other half cut into slices,
* handful chopped spring onion,
Przygotowanie :
W woku lub na dużej patelni rozgrzej łyżkę oliwy.
Mięso obtocz w przyprawie do dań chińskich, podsmaż na rumiano i zdejmij z patelni.
Rozgrzej pozostały olej dodaj imbir, brokuły, fasolkę szparagową i groszek cukrowy i podsmaż przez około 5 minut.
W między czasie zmieszaj sos sojowy, miód, sok z cytryny i łyżkę wody dodaj do warzyw razem z kurczakiem i plastrami cytryny, smaż przez 2 minuty.
Posyp posiekanym szczypiorem :)
Podawaj np z ryżem :)
Preparation:
Heat tablespoon of oil in wok or large skillet, .
Dredge meat in spice, fry browned and remove from pan.
Heat the remaining oil, add ginger, broccoli, green beans and sugar snap peas and sauté for about 5 minutes.
In the meantime, mix soy sauce, honey, lemon juice and tablespoon of water add to vegetables with chicken and lemon slices, stir-fry for 2 minutes.
Sprinkle with chopped spring onions :)
Serve with rice - for example :)
ciekawy przepis:) wygląda smacznie:d
OdpowiedzUsuń