13 lutego 2014

Chili con carne z resztek burrito. / Make chili con carne from leftovers burrito.

Wczoraj  na blogu  pojawił się przepis na pyszne burrito... 8 porcji!  a nas do jedzenia jest tylko dwoje :) Tak  więc z pozostałego  po  obiedzie farszu  zrobiłam ekspresowe chili con carne i  mieliśmy obiad na drugi  dzień w 15 minut :) 
Yesterday on blog has appeared recipe for a delicious burrito ... 8 servings! and only  two of us to eat  :) So I made chili con carne from leftover burrito filling and we had lunch on the second day in just 15 minutes :)



Składniki :

* ryż dla dwóch osób,
* 1 mała puszka kukurydzy,
* duża szczypta chili w proszku,
* kilka łyżek  wody,
* połowa farszu  do  burrito z tego przepisu,

Ingredients: 

* rice for two persons, 
* 1 small can of corn, 
* large pinch of chili powder, 
* a few tbsp of water,
* Half of the burrito filling from this recipe



Przygotowanie : 

Ryż ugotuj w osolonej  wodzie wg. wskazówek  na opakowaniu. 
W między czasie zagrzej  farsz do  burito  razem z kilkoma łyżkami wody ( potrzebujemy  usyskać konsystencje sosu), dodaj chili po smaku i odsączoną kukurydzę.
Całość chwilkę pogotuj. 
Podawaj  z ryżem :) 

Preparation: 

Cook rice in salted water according to to package directions. 
In the meantime warm burrito stuffing with a few tablespoons of water (we need consistency of the sauce), add the chilli powder to taste and drained sweetcorn. 
Simmer for a while. 

Serve with rice :)



1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!