16 lutego 2014

Owsianka z suszonymi śliwkami, daktylami, pestkami dyni i słonecznika / Porridge with prunes, dates, pumpkin and sunflower seeds.

Owsianka - chyba moje ulubione śniadanie.
Co  dziwne bo  strasznie nie lubię ciepłego  mleka - kakao kojarzy mi się z koszmarem  o  fuj ! :P 


Dziś w suszonymi  śliwkami, daktylami i  nasionami ! Świetny początek dnia !!! 



Porridge - probably my favorite breakfast. 
Oddly because I don't really like warm milk - cocoa is a nightmare for me, yuck! :P


Today, prunes, dates and seeds! Great start to the day!




Składniki : 

* 200 ml mleka, 
* 5 łyżek  płatków owsianych, 
* 1 łyżka siemienia lnianego, 
* 4 suszone śliwki, pokrojonych w kawałki, 
* 3 suszone daktyle, pokrojonych w kawałki,
* 1 łyżka pestek dyni, 
* 1 łyżka nasion słonecznika,  

Ingredients: 

* 200 ml of milk, 
* 5 tbsp oats, 
* 1 tbsp of flaxseed, 
* 4 prunes, cut into pieces, 
* 3 dates, chopped into pieces, 
* 1 tbsp pumpkin seeds, 
* 1 tbsp sunflower seeds, 



Przygotowanie
Mleko zagotuj razem z siemieniem lnianym.
Dodaj płatki owsiane i  gotuj około 3 minuty ( do czasu aż uzyskasz konsystencje taką jaką lubisz ). 

Przełóż do  miseczki  z zmieszaj śliwkami, daktylami, nasionami  dyni i  słonecznika. 

Preparation: 

Boil milk with linseed. 
Add oats and cook for about 3 minutes (until you get the consistency that you like). 

Transfer to a bowl, mix with prunes, dates, pumpkin and sunflower seeds. 


2 komentarze:

  1. świetna , bardzo lubie owsianki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma nic lepszego niż gorąca owsianka z samego rana :) Idealne dodatki!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!