28 lutego 2014

Tosty francuskie z jajkiem na twardo. / French toast with hard boiled egg.


Pamiętacie francuskie tosty z nutellą ? Dziś też tosty, ale już nie tak  słodko ;)
Tosty z jajkiem na twardo to idealny początek  dnia ( no i  może z kawą :P ). Nie zabierają aż tak  dużo  czasu co  na przykład naleśniki, do tego są syte i dadzą Wam energię na resztę poranka :D 

Do you remember french toast with nutella? Today toast as well, but not that sweet  ;) 

Toast with hard boiled egg is perfect start of the day ( with coffee maybe :P). Don't take up so much time as pancakes for example,are sated and will give you energy for the rest of the morning :D




Składniki :

* 2 kromki ulubionego chleba ( u  mnie pełnoziarniste z 6cioma ziarnami ),
* 1 jajko,
* 1 łyżka masła / oleju,
* 1 łyżka kremowego serka,
* 1 jajko ugotowane na twardo,
* 1 łyżka posiekanego szczypioru,
* sól, pieprz,

Ingredients: 

* 2 slices of your favorite bread (my was wholemeal with 6 grains), 
* 1 egg, 
* 1 tbsp butter / oil,
* 1 tbsp cream cheese, 
* 1 hard-boiled egg, 
* 1 tbsp chopped chives, 
* Salt, pepper,



Przygotowanie : 

Na patelni rozgrzej  łyżkę masła lub oliwy. 
Jajko  roztrzep na talerzyku. 
Kromki chleba obtocz w jajku i smaż na złoty kolor (przez około 3 minuty z każdej strony).
Posmaruj kremowym serkiem, ułóż jajko pokrojone w plasterki, posyp szczypiorem, przypraw solą i pieprzem, przykryj  drugą kromką i  gotowe* !
* możesz dodatkowo posmarować majonezem ;)

Preparation: 

On pan heat tbsp of butter or olive oil. 
Beat egg on plate. 
Slices of bread dredge in egg and fry until golden brown (about 3 minutes on each side).
Spreadwith cream cheese, put sliced egg, sprinkle with chives, season with  salt and pepper, cover with secod bread slice - ready* ! 

* you  can also spred with a little bit of mayo ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!