Pomysł na kolejne pyszne danie z grilla, ale nie tylko! Świetnie smakuje z piekarnika, z chrupiącą i bardzo aromatyczną skórką !
Składniki : ( na 4 porcje )
* 4 nóżki kurczaka,
* 5 łyżek oliwy,
* 4 ząbki czosnku,
* 3-4 gałązki świeżego tymianku lub 2 łyżki suszonego,
* czarny pieprz mielony,
Przygotowanie :
Nóżki umyć i osuszyć.
Oliwę wymieszać z tymiankiem (świeży bez łodyżek, drobno pokrojony), z posiekanym czosnkiem i dużą szczyptą pieprzu.
Mięso włożyć do marynaty i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny ( najlepiej na noc).
Kruczka piec w piekarniku przez około 1 godzinę w 180 stopniach, co jakiś czas przewracając lub grillować około 40 minut :)
Pyszne! Az mi zapachnialo grillem :]
OdpowiedzUsuń