7 marca 2013

Kurczak w tymianku i czosnku.

Pomysł  na kolejne pyszne danie z grilla, ale nie tylko! Świetnie smakuje z piekarnika, z chrupiącą i bardzo  aromatyczną skórką ! 

Składniki :                                     ( na 4 porcje )

* 4 nóżki  kurczaka, 

* 5 łyżek  oliwy, 
* 4 ząbki  czosnku, 
* 3-4 gałązki świeżego tymianku lub 2 łyżki  suszonego,
* czarny pieprz mielony, 

Przygotowanie : 

Nóżki umyć i osuszyć.
Oliwę wymieszać z tymiankiem (świeży bez łodyżek, drobno pokrojony), z posiekanym czosnkiem  i  dużą szczyptą pieprzu.  
Mięso włożyć do  marynaty i  wstawić do  lodówki  na minimum 2 godziny ( najlepiej  na noc).
Kruczka piec w piekarniku przez około 1 godzinę w 180  stopniach, co  jakiś czas przewracając lub grillować około 40  minut :)




1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!