31 marca 2013

Jaja faszerowane z wędzonym łososiem.

Pyszne i  bardzo  szybie w przygotowaniu  faszerowane jaja z wędzonym łososiem to  idealna alternatywa dla jajek z pieczarkami  czy  szynką... 


Składniki : 

* 10  jaj, 
* 200 - 250 g  wędzonego  łososia, 
* 2 łyżki  śmietany, 
* 1 łyżeczka majonezu, 
* 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 
* sól, pieprz, 

Przygotowanie : 

Jaja ugotuj na twardo  w mocno osolonej wodzie, dobrze ostudź, obierz i  przekrój na połówki.
Żółtka wyjmij do miski i  dobrze rozgnieć widelcem. 

Wędzonego  łososia pokrój w drobne kawałki i  dodaj  do  żółtek razem ze szczypiorkiem, majonezem ( u  mnie jest  go  mało, gdyż za nim nie przepadam ale spokojnie można zamienić trochę ze śmietaną ) i  śmietaną. 
Wszystko  dobrze wymieszaj, następnie dopraw solą i pieprzem ( należy uważać z solą gdyż łosoś może być dość słony ) i  znowu  wymieszaj.
Połówki jaj napełnij  gotowym farszem. 


* farszu wychodzi  trochę więcej, można go  użyć jako smarowidła do  kanapek... pysznych  kanapek :P


1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!