12 marca 2013

Pasta kanapkowa z wędzonej makreli.

Pyszny  pomysł na bardzo  zdrowe śniadanie... 
Makrela zawiera bowiem dużo kwasów tłuszczowych  Omega 3 i 6 oraz selen, wpływa korzystnie na naszą odporność, chroni czerwone krwinki i błony  komórkowe przed wolnymi rodnikami, reguluje poziom hormonów wytwarzanych  przez tarczyce, obniża także ciśnienie krwi. 
Same plusy  ! 


Składniki :

* 300 g  wędzonej  makreli, 

* 1 duży  ogórek  kiszony lub konserwowy, 
* 1-2 łyżki  słodkiej  śmietany, 
* 1 łyżeczka soku  z cytryny, 
* sól, pieprz, 

Przygotowanie :
Z wędzonej  makreli  usunąć dokładnie wszystkie ości, mięso drobno pokroić lub zmiksować. 
Ogórka drobniutko posiekać, wymieszać z rybą.
Dodać śmietanę, sok z cytryny, sól oraz pieprz do  smaku, wszystko  porządnie zmieszać.

I  gotowe ! 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!