Makrela zawiera bowiem dużo kwasów tłuszczowych Omega 3 i 6 oraz selen, wpływa korzystnie na naszą odporność, chroni czerwone krwinki i błony komórkowe przed wolnymi rodnikami, reguluje poziom hormonów wytwarzanych przez tarczyce, obniża także ciśnienie krwi.
Same plusy !
Składniki :
* 300 g wędzonej makreli,
* 1 duży ogórek kiszony lub konserwowy,
* 1-2 łyżki słodkiej śmietany,
* 1 łyżeczka soku z cytryny,
* sól, pieprz,
Przygotowanie :
Z wędzonej makreli usunąć dokładnie wszystkie ości, mięso drobno pokroić lub zmiksować.
Ogórka drobniutko posiekać, wymieszać z rybą.
Dodać śmietanę, sok z cytryny, sól oraz pieprz do smaku, wszystko porządnie zmieszać.
I gotowe !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)