Składniki : ( 2 porcje )
* 4 cienkie plastry wieprzowiny,
* sól, pieprz,
* 2 łyżki oliwy,
* 1,5 szklanki bulionu warzywnego,
* 2 łyżki kwaśnej śmietany,
* 1 łyżka posiekanego tymianku,
Przygotowanie :
Plastry mięsa delikatnie rozbij, oprósz solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy, obsmaż mięsko na rumiano z każdej strony ( około 3 minut ), dodaj bulion i posiekany tymianek, duś pod przykryciem na wolnym ogniu 15 minut.
W szklance zmieszaj śmietanę z kilkoma łyżkami bulionu z patelni, wlej do mięsa i gotuj przez chwilę aż sosik trochę zgęstnieje.
Wygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuńpyszny obiad:)
OdpowiedzUsuń