Jak już kiedyś Wam wspominałam kapusta zasługuje na to by ją jeść. Zawiera witaminy, mikro i makroelementy a także antocyjany.
Składniki : ( 4 porcje )
* 1/2 małej główki czerwonej kapusty,
* 1 marchewka,
* 1/2 cebuli,
* 1 łyżka soku z cytryny,
* 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
* 1 łyżka majonezu,
* sól, pieprz, cukier,
Przygotowanie :
Kapustę oczyść z wierzchnich liści i drobno posiekaj ( możesz użyć robota kuchennego ) dodaj sok z cytryny i odstaw na chwilkę.
W między czasie cebulę bardzo drobno posiekaj, marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do kapusty.
Dodaj łyżkę majonezu, szczyptę soli, pieprzu i cukru, dokładnie zmieszaj.
uwielbiam czerwona kapustę ;)
OdpowiedzUsuńteż tak uważam! jest wspaniała i zasługuje na to żeby jeść ją nawet w dużych ilościach :)
OdpowiedzUsuńMój M. uwielbia takie surówki chętnie skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńale na tym zdjeciu, to surówka chyba nie jest jeszcze wymieszana z majonezem?
OdpowiedzUsuńKamila Jest jest.
OdpowiedzUsuńMajonezu jest mało dlatego aż tak bardzo go nie widać :)