20 września 2013

Surówka z czerwonej kapusty i marchwi.

Jak już kiedyś Wam wspominałam kapusta zasługuje na to  by  ją jeść. Zawiera witaminy, mikro i makroelementy a także antocyjany.





Składniki :                                                                                               ( 4 porcje )

* 1/2 małej główki czerwonej kapusty, 
* 1 marchewka, 
* 1/2 cebuli, 
* 1 łyżka soku z cytryny, 
* 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 
* 1 łyżka majonezu,
* sól, pieprz, cukier, 

Przygotowanie : 

Kapustę oczyść z wierzchnich liści i  drobno posiekaj ( możesz użyć robota kuchennego ) dodaj sok z cytryny i odstaw na chwilkę.
W między  czasie cebulę bardzo drobno posiekaj, marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do kapusty.
Dodaj łyżkę majonezu, szczyptę soli, pieprzu i cukru, dokładnie zmieszaj. 
 

5 komentarzy:

  1. też tak uważam! jest wspaniała i zasługuje na to żeby jeść ją nawet w dużych ilościach :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój M. uwielbia takie surówki chętnie skorzystam z przepisu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale na tym zdjeciu, to surówka chyba nie jest jeszcze wymieszana z majonezem?

    OdpowiedzUsuń
  4. Kamila Jest jest.
    Majonezu jest mało dlatego aż tak bardzo go nie widać :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!