Składniki :
* 500 g karkówki,
* 1/2 puszki pomidorów,
* 1 zielona papryka,
* 2-3 kawałki selera naciowego,
* 1/2 bakłażana,
* 1 duża cebula,
* sól, pieprz,
* liść laurowy,
* ziele angielskie,
* 1 łyżka słodkiej papryki,
* 1 łyżeczka pikantnej papryki,
* oliwa do smażenia,
Przygotowanie :
Karkówkę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem, obsyp papryką słodką i pikantną.
Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż mięso na rumiano. Przełóż do garnka, zalej wrzącą wodą, tak aby zakryła mięso. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie.
Na patelnię wrzuć posiekaną cebulę, pokrojony w kawałki seler, paprykę i bakłażan, podsmaż przez kilka minut a następnie dodaj do mięsa razem z pomidorami.
Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż mięso na rumiano. Przełóż do garnka, zalej wrzącą wodą, tak aby zakryła mięso. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie.
Na patelnię wrzuć posiekaną cebulę, pokrojony w kawałki seler, paprykę i bakłażan, podsmaż przez kilka minut a następnie dodaj do mięsa razem z pomidorami.
Duś na wolnym ogniu pod przykryciem około godziny, odkryj i duś kolejne 30 minut.
pyszny obiad:)
OdpowiedzUsuń