4 września 2013

Gulasz z karkówki.



Kolejny gulasz z karkówki. Prosty jak zawsze :)

Składniki : 

* 500 g  karkówki, 
* 1/2 puszki pomidorów, 
* 1 zielona papryka, 
* 2-3 kawałki selera naciowego, 
* 1/2 bakłażana, 
* 1 duża cebula, 
* sól, pieprz, 
* liść laurowy, 
* ziele angielskie, 
* 1 łyżka słodkiej papryki, 
* 1 łyżeczka pikantnej papryki, 
* oliwa do  smażenia, 

Przygotowanie : 

Karkówkę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem, obsyp papryką słodką i pikantną.
Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż mięso na rumiano. Przełóż do garnka, zalej wrzącą wodą, tak aby zakryła mięso. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie.
Na patelnię wrzuć posiekaną cebulę, pokrojony w kawałki seler, paprykę i bakłażan, podsmaż przez kilka minut a następnie dodaj do mięsa razem z pomidorami. 
Duś na wolnym ogniu pod przykryciem około godziny, odkryj i duś kolejne 30 minut. 

1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!