Szybki, zdrowy i bardzo smaczny obiad :)
Szparagi idealnie komponują się z jajkiem w koszulce :)
Ohh po prostu musicie spróbować tych pyszności !
Quick, healthy and very tasty dinner :)
Asparagus combine well with poached egg :)
Ohh you just have to try these delicacies!
Składniki :
* około 150 g piersi z indyka ( grubej na 1 cm ),
* 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
* sól, pieprz,
* 8 szparagów ( około 1/2 pęczka ),
* 1 jajko,
Ingredients:
* about 150 g turkey breast (1 cm thick),
* 1 tsp Herbes de Provence,
* salt, pepper,
* 8 asparagus (about half bunch),
* 1 egg,
Przygotowanie :
Pierś z indyka oprósz ziołami, odrobinką soli i pieprzu.
Szparagi umyj i odetnij zdrewniałe końcówki.
Dobrze rozgrzej patelnie grillową ( jeżeli musisz dodaj odrobinkę tłuszczu ).
Ułóż szparagi i pierś z indyka, grilluj przez około 10 minut - szparagi przewracaj często a pierś z indyka po połowie czasu.
Do szklanki wbij jajko.
W między czasie w małym garnku zagotuj wodę, zrób wirek i wlej jajko do środka, gotuj przez 3 minuty i przełóż na chwilę do zimnej wody.
Na talerz wyłóż szparagi, mięso i jajko - smacznego !
Preparation:
Sprinkle turkey breast with herbs and a little bit a salt and pepper.
Wash asparagus and cut off the woody ends.
Preheat well grill pan (if you need to add a little bit of oil).
Place the asparagus and turkey breast grill the for about 10 minutes - turn over asparagus frequently and turkey breast in half the time.
Breake egg in to glass.
In meantime boil water in a small saucepan, make a little whirlpool and pour the egg into the center, cook for 3 minutes and slip for a moment into the cold water.
Put asparagus, meat and egg on plate - delicious!
Od dawna mam ochotę na szparagi. Napisz może jak wybrać te najsmaczniejsze..
OdpowiedzUsuńBeata ja specjalistką nie jestem :P Wybieram te które mają ładne główki i są zielone równomiernie ;)
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie i na pewno wypróbuje :D twój przepis.
OdpowiedzUsuńłał! idealna! a ja robię się coraz bardziej głodna....
OdpowiedzUsuń