23 października 2013

Chińszczyzna w domu.


Coś z niczego i w 15 minut.

Są takie dni, że nawet mi się nie chcę gotować ... chińszczyzna jest wtedy idealna. 

Wystarczy  to  co masz akurat w lodówce, sos, makaron lub ryż i mamy obiad ! :) 






Składniki :

* 1 pierś z kurczaka, 
* 1 łyżeczka przyprawy do dan chińskich, 
* sól,
* 1/2 marchewki, 
* 1/2 szklanki fasoli soi, 
* kawałek pora, 
* 1/2 cebuli, 
* sos np. słodko- kwaśny ( przepis na domowy  znajdziesz tutaj ),
* 1 łyżka oliwy do smażenia, 

* makaron dla dwóch osób ( może być nawet do  spaghetti ),

Przygotowanie :
Makaron ugotuj wg zaleceń producenta.
Pierś umyj, pokrój na kawałki, przypraw solą i przyprawą.
Warzywa umyj, obierz pokrój na dowolne kawałki.

Na dużej patelni rozgrzej oliwę, podsmaż kurczaka a następnie dodaj warzywa.
Pod koniec smażenia dodaj soję i sos.
Sos zmieszaj z ugotowanym makaronem. 




2 komentarze:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!