23 października 2013
Chińszczyzna w domu.
Coś z niczego i w 15 minut.
Są takie dni, że nawet mi się nie chcę gotować ... chińszczyzna jest wtedy idealna.
Wystarczy to co masz akurat w lodówce, sos, makaron lub ryż i mamy obiad ! :)
Składniki :
* 1 pierś z kurczaka,
* 1 łyżeczka przyprawy do dan chińskich,
* sól,
* 1/2 marchewki,
* 1/2 szklanki fasoli soi,
* kawałek pora,
* 1/2 cebuli,
* sos np. słodko- kwaśny ( przepis na domowy znajdziesz tutaj ),
* 1 łyżka oliwy do smażenia,
* makaron dla dwóch osób ( może być nawet do spaghetti ),
Przygotowanie :
Makaron ugotuj wg zaleceń producenta.
Pierś umyj, pokrój na kawałki, przypraw solą i przyprawą.
Warzywa umyj, obierz pokrój na dowolne kawałki.
Na dużej patelni rozgrzej oliwę, podsmaż kurczaka a następnie dodaj warzywa.
Pod koniec smażenia dodaj soję i sos.
Sos zmieszaj z ugotowanym makaronem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
świetny pomysł, lubię takie dania makaronowe:)
OdpowiedzUsuńZjadłabym sobie taki makaron :)
OdpowiedzUsuń