Ja swoje przygotowałam na patelni grillowej ale świetnie sprawdzą sie na grillu czy w piekarniku :) Smakują delikatnie słonym sosem sojowym i słodkim miodem... mmm pycha !
Today I have for you the chicken strips in the Asian marinade. Quick to prepare using the basic ingredients.
I I prepared my on grill pan but grill or oven work well :) They taste slightly salty soy sauce and sweet honey ... mmm yummy!
Składniki : ( 2 servings )
* 2 piersi z kury,
* 1 łyżeczka oleju sezamowego,
* 2 łyżeczki miodu,
* 30 ml sosu teriyaki,
* 30 ml sosu sojowego,
* 1 cm świeżego imbiru, obranego i tartego,
* 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę,
* 1 łyżka prażonych ziaren sezamu,
* 1 łyżka soku z cytryny,
Ingredients: ( 2 servings )
* 2 chicken breasts,
* 1 tsp sesame oil
* 2 tsp honey,
* 30 ml teriyaki sauce,
* 30 ml of soy sauce,
* 1 cm fresh ginger, peeled and grated,
* 1 clove garlic, minced,
* 1 tbsp toasted sesame seeds,
* 1 tbsp lemon juice,
Pierś z kurczaka umyj, osusz i pokrój w długie paski.
W misce zmieszaj pozostałe składniki.
Włóż kurczaka do marynaty i zostaw na minimum godzinę ( najlepiej na noc w lodówce ).
Rozgrzej dobrze nieprzywierającą patelnie i smaż kawałki kurczaka po około 3-4minuty z każdej strony.
Preparation:
Wash chicken breast, dry and cut into long strips.
In a bowl, mix the remaining ingredients.
Put the chicken to the marinade and leave for at least an hour (preferably overnight in the refrigerator).
Heat a non-stick frying pans well and fry the chicken pieces about 3-4minuty on each side.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)