Dziś taka z ananasem i płatkami migdałów - smaczna :)
I like eat porridge for breakfast because this is great beginning of the day.
Today with pineapple and almonds flakes - tasty :)
Składniki :
* 200 ml mleka,
* 5 łyżek płatków owsianych,
* 1 łyżka siemienia lnianego,
* 1 cm plaster świeżego ananasa,
* 2 łyżki płatków migdałów,
Ingredients :
* 200 ml milk,
* 5 tbsp oats,
* 1 tsp linseeds,
* 1cm slice of pineapple,
* 2 tbsp almonds flakes,
Przygotowanie :
Mleko zagotuj razem z siemieniem lnianym.
Dodaj płatki owsiane i gotuj około 3 minuty ( do czasu aż uzyskasz konsystencje jaką lubisz ).
W między czasie pokrój ananasa w kostkę, dodaj do owsianki.
Zmieszaj z migdałami.
Preparation :
Boil milk with linseed.
Add oats and cook for about 3 minutes (until you get the consistency that you like).
Meantime cut pineapple into cubes add to porridge.
Stir with almonds flakes.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)