Składniki :
* 500 g mięsa z indyka,
* 1 duża marchewka,
* 1/2 szklanki groszku (u mnie mrożony),
* 4-5 dużych pieczarek,
* 2 łyżki oliwy z oliwek,
* 2 łyżeczki słodkiej papryki,
* 1 łyżeczka pikantnej papryki,
* 1 kostka rosołowa,
* sól, pieprz,
Przygotowanie :
Mięso indycze pokrój na kawałki jednakowej wielkości, przypraw papryką, solą i pieprzem, podsmaż na rumiano na oliwie.
Usmażone mięso przełóż do garnka, zalej wodą tak aby zakryła mięso, dodaj kostkę rosołową (ja użyłam warzywnej).
Pieczarki oczyść, pokrój na dowolne kawałki (nie zbyt małe), podsmaż na pozostałym tłuszczu, dodaj do mięsa.
Marchewkę pokrój w dużą kostkę, dodaj do garnka.
Wszystko gotuj na małym ogniu około 30 minut ( do czasu aż mięsko będzie miękkie), kilka minut przed końcem dodaj groszek.
Sos dopraw do smaku solą i pieprzem, możesz dodać także śmietany :)
wygląda wybornie
OdpowiedzUsuńRewelacja, prosty i pyszny. Bardzo dziękuję za przepis :)
OdpowiedzUsuńJutro robię...wygląda mega smacznie :)
OdpowiedzUsuńCo zrobić by gulasz był gęsty? Mi wyszła zupa nie gulasz:/
OdpowiedzUsuńMożesz zagęścić zasmażką / wodą z mąką lub np dodać kaszę czy makaron i ugotować w sosie.
OdpowiedzUsuńNastępnym razem dodaj mniej wody, łatwiej jest dolać ;)