Kolejne pieczone ziemniaczki... poprzednie przepisy znajdziecie tutaj. Tym razem z dodatkiem tymianku, który nadaje im orzeźwiający, lekko miętowy smak. Idealne na takie gorące dni :)
Składniki :
* 6-8 ziemniaków,
* 3 łyżki oliwy z oliwek,
* 2 łyżeczki suszonego tymianku lub garstka posiekanego świeżego,
Przygotowanie :
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na kawałki.
W brytfance do pieczenia zmieszać oliwę i tymianek dodać ziemniaki i dobrze wymieszać.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 - 40 minut ( do czasu aż ziemniaki będą miękkie) co jakiś czas przewracając.
Podawać na gorąco lekko posolone.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)