21 czerwca 2013

Pieczone ziemniaczki z tymiankiem.

Kolejne pieczone ziemniaczki... poprzednie przepisy  znajdziecie tutaj. Tym razem z dodatkiem tymianku, który  nadaje im orzeźwiający, lekko  miętowy smak. Idealne na takie gorące dni :) 



 Składniki :

 * 6-8 ziemniaków, 

 * 3 łyżki oliwy z oliwek, 
 * 2 łyżeczki  suszonego  tymianku lub garstka posiekanego  świeżego,

 Przygotowanie : 


Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na kawałki. 

W brytfance do pieczenia zmieszać oliwę i tymianek dodać ziemniaki i dobrze wymieszać. 
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 - 40 minut ( do czasu aż ziemniaki będą miękkie) co jakiś czas przewracając. 
Podawać na gorąco lekko posolone. 

 Smacznego !





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!