Składniki :
* 500 g wołowiny na gulasz,
* 250 g pieczarek,
* 1 cebula,
* 1 kostka rosołowa,
* 1 liść laurowy,
* 1 ziarno ziela angielskiego,
* 3 ziarna pieprzu,
* 2 łyżki mąki,
* oliwa do smażenia,
* sól, pieprz,
Przygotowanie :
Mięso pokrój na kawałki jednakowej wielkości, oprósz solą i pieprzem a następnie obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy i smaż mięso na brązowy kolor z każdej stronie.
Przełóż mięso do garnka, zalej wodą tak aby je zakryła, dodaj kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na pozostałym oleju, dodaj do mięsa.
Połowę pieczarek zetrzyj na tarce o dużych oczka, delikatnie podsmaż i dołóż do garnka.
Pozostałe pieczarki pokrój na ćwiartki, podsmaż na rumiano dodaj do mięsa.
Mięso duś około 1,5 godziny, co jakiś czas mieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)