7 czerwca 2013

Surówka z selerem.

Kolejna propozycja na prostą i  szybką sałatkę do  obiadu. Jeśli  tak jak  ja lubicie marynowanego  selera na pewno przypadnie Wam do gustu. 

Składniki :

* 150 g  kapusty pekińskiej, 
* 100 g  selera konserwowego, 
* 1 marchewka, 
* 2 łyżki  oliwy  z oliwek, 
*sól, pieprz, 
* 1 łyżka natki pietruszki (można pominąć), 
* 1 łyżka koperku  (można pominąć), 

Przygotowanie : 

Kapustę dokładnie umyj, pokrój na dość drobne kawałki.
Marchewkę obierz i  zetrzyj  na tarce o  grubych  oczkach. 
Selera odciśnij  z zalewy. 
Warzywa zmieszaj, dodaj koper, natkę pietruszki, 2 łyżki  oliwy, dopraw do  smaku  solą i pieprzem. 




1 komentarz:

  1. Samo zdrowie. Taka sałatka to idealny dodatek do obiadu:)

    pozdrawiam

    Malwina

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!