17 czerwca 2013

Polędwica w sosie musztardowym.

Pomysł na pyszną i soczystą polędwice. 
W przygotowania nie trzeba włożyć dużo pracy  a efekt  jest na prawdę pyszny. 
Przepis jak  zawsze prosty :)

Składniki : 

* 500 g polędwicy wieprzowej, 
* 1 cebula, 
* 5 łyżek musztardy Dijon, 
* 1 łyżka oliwy, 
* 2 łyżki masła, 
* szklanka bulionu, 
* 3/4 szklanki śmietany, 
* pieprz, 

Przygotowanie : 

Polędwice grubo nasmaruj używając 4 łyżek  musztardy. 
Piekarnik  nagrzej  do  180 stopni. 
Na patelni rozgrzej oliwę, obsmaż mięso na rumiano z każdej strony.
Obsmażoną polędwice przełóż do brytfanki i wstaw do  nagrzanego piekarnika. 
Piecz 40 minut w połowie czasu  przewróć polędwice na drugą stronę. 
Na patelni po smażeniu  mięsa rozgrzej dwie łyżki masła i podsmaż drobno posiekaną cebulę do  czasu  aż będzie miękka.
Do cebuli  dodaj resztę musztardy, bulion i śmietanę, gotuj do  czasu  aż sos zgęstnieje ( około 15 minut), w razie potrzeby  dopraw pieprzem. 
Mięso pokrój  na plastry, polej gorącym sosem. 






2 komentarze:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!