3 czerwca 2013

Gulasz z karkówki.

Kolejny pyszny  gulasz :)

Składniki : 

* 1 kg  karkówki, 
* 2 cebule, 
* 2 czerwone papryki, 
* 1 marchewka, 
* 1/3 szklanki  mąki, 
* 1 liść laurowy,
* 1 ziele angielskie, 
* 3 ziarenka pieprzu, 
* 1 łyżeczka wegety, 
* 2 łyżeczki papryki  słodkiej
* 1 łyżeczka papryki pikantnej,
* 2 łyżeczki suszonego  lubczyku,
* 2 łyżki oliwy, 
* 1/2 łyżeczki  soli, 
* pieprz, 

Przygotowanie :

Karkówkę umyj, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój  na nieduże kawałki. 
Mięso obtocz w mące, podsmaż na oliwie na rumiany  kolor, przełóż do  garnka. 
Na pozostałym tłuszczu podsmaż cebulę, marchewkę i paprykę pokrojoną w kostkę, dodaj  do  mięsa.
Mięso z warzywami zalej  wodą dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, wegetę, papryki i lubczyk.

Duś na małym ogniu  około godziny  do półtorej  często  mieszając. 
Dopraw do  smaku  solą i pieprzem. 




1 komentarz:

  1. Właśnie taki gulasz miałam wczoraj na obiadek, więc wierzę, że Twój jest pyszny :)
    Zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!