Piątek z rybą II .
Uwielbiam ryby... łososia też lubię, ale najczęściej jem na surowo ( kocham sushi! :). Łosoś często jest suchy, co sprawia że traci cały swój urok...
Dziś przepis na chrupiącego ale w żadnym wypadku nie suchego łososia. Rybę obsmażamy a następnie pakujemy do piekarnika na 10 minut ( co zapobiega wysuszeniu ).
Pycha !
Składniki :
* 2 filety z łososia,
* 4 łyżki oliwy z oliwek,
* 80 g kaparów,
* 2 łyżki bułki tartej,
* 20 g parmezanu,
Przygotowanie :
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
Na patelni zagrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, obsmaż łososia z obu stron na złoto, przełóż rybę na blaszkę wyłożona folią i piecz przez około 10 minut.
W między czasie na patelnie dodaj pozostałą oliwę. Podsmaż odsączone i przepłukane wodą kapary razem z bułką tartą na chrupko.
Przełóż do miski, dodaj starty parmezan, dopraw solą i pieprzem, połóż na filety.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)