12 lipca 2013

Chrupiący łosoś z kaparami.


Piątek z rybą II . 

Uwielbiam ryby... łososia też lubię, ale najczęściej jem na surowo ( kocham sushi! :). Łosoś często jest  suchy, co sprawia że traci  cały swój  urok... 



Dziś przepis na chrupiącego ale w żadnym wypadku nie suchego łososia. Rybę obsmażamy a następnie pakujemy do piekarnika na 10 minut ( co zapobiega wysuszeniu ).
Pycha ! 



Składniki : 

* 2 filety  z łososia, 
* 4 łyżki oliwy z oliwek, 
* 80 g  kaparów, 
* 2 łyżki bułki tartej, 
* 20 g  parmezanu, 

Przygotowanie : 

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. 
Na patelni zagrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, obsmaż łososia z obu stron na złoto, przełóż rybę na blaszkę wyłożona folią i piecz przez około 10  minut. 
W między czasie na patelnie dodaj pozostałą oliwę. Podsmaż odsączone i przepłukane wodą kapary razem z bułką tartą na chrupko.
Przełóż do miski, dodaj starty parmezan, dopraw solą i pieprzem, połóż na filety. 







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!