27 lipca 2013
Surówka z młodych warzyw.
Pamiętacie surówkę z białej kapusty ? O tę.
Dziś bardzo podobna... z młodych warzyw : kapusty, marchewki i koperku.
Wspaniały dodatek do letniego obiadu czy grilla (:
Składniki :
* 1 główka młodej kapusty,
* 2-3 młode marchewki,
* pęczek koperku,
* 3 łyżki oliwy,
* 1 łyżka octu ryżowego,
* sól, pieprz,
* 1/2 łyżeczki cukru,
Przygotowanie :
Kapustę drobno posiekaj, marchewki zetrzyj na tarce o dużych oczkach a koperek drobno posiekaj, włóż wszystko do miski.
W szklance zmieszaj oliwę, ocet ryżowy, szczyptę soli i pieprzy a także pół łyżeczki cukru, dodaj do warzyw.
Surówkę dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na godzinę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Potwierdzam jest pyszna i nadaje się nawet na lekki obiad w upalne dni :)
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda, bardzo lubię takie sałatki:)
OdpowiedzUsuńtaka surówka nawet zastąpi mi jeden z posiłków. uwielbiam!
OdpowiedzUsuń