Ostatnio zastanawiałam się w jaki inny sposób mogłabym przygotować wątróbkę, poza klasyczną z cebulką (klik) czy w sosie z koperkiem (klik)...
Postawiłam na makaron i sos śmietanowy.
Wyszło pysznie !
I jest jak zawsze prosto i szybko.
Składniki :
* 200 g makaronu fettuccine,
* 2 łyżki oliwy,
* 1 cebula, posiekanej w kosteczkę,
* 350 g wątróbki drobiowej, pokrojonej w kawałki,
* 100 ml śmietany,
* 2 łyżki posiekanego koperku,
* sól, pieprz,
Przygotowanie :
Makaron ugotuj wg. instrukcji z opakowania. Odcedź.
W między czasie na dużej patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę.
Dodaj wątróbkę i smaż przez około 3 minuty, zalej śmietaną, zagotuj.
Dodaj ugotowany makaron i koperek.
Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Podawaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)