14 marca 2014

Fettuccine z wątróbką i sosem śmietanowym.



Ostatnio zastanawiałam się w jaki inny sposób mogłabym przygotować wątróbkę, poza klasyczną z cebulką (klik) czy w  sosie z koperkiem (klik)... 

Postawiłam na makaron i sos śmietanowy.



Wyszło pysznie !


 I jest  jak  zawsze prosto i szybko.



Składniki : 

* 200 g makaronu  fettuccine, 
* 2 łyżki oliwy, 
* 1 cebula, posiekanej w kosteczkę, 
* 350 g wątróbki drobiowej, pokrojonej w kawałki, 
* 100 ml śmietany, 
* 2 łyżki posiekanego koperku, 
* sól, pieprz, 



Przygotowanie :

Makaron ugotuj wg. instrukcji z opakowania. Odcedź.
W między  czasie na dużej patelni rozgrzej oliwę, zeszklij cebulę.
Dodaj wątróbkę i  smaż przez około 3 minuty, zalej śmietaną, zagotuj.
Dodaj ugotowany makaron i koperek.
Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Podawaj. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!