Lubię proste obiady a tym bardziej jeżeli robią się same. :)
Ten do takich właśnie należy ! Kurczaka najlepiej zostawić w marynacie na noc a następnego dnia tylko włożyć do piekarnika. Proste prawda ? A jakie pyszne i soczyste :)
I like simple dinners and even more so if they are doing same. :)
It's one of those dinners! The best way is left chicken in marinate overnight and the next day just put into oven. Simple isn't it? And very delicious and juicy :)
Składniki :
* 4 pałki z kurczaka /2 udka,
* 3 łyżki jogurtu naturalnego,
* 1 kopiasta łyżka pasty tandoori,
Ingredients:
* 4 chicken drumsticks / 2 legs,
* 3 tbsp natural yogurt,
* 1 heaped tbsp tandoori paste,
Przygotowanie :
Kurczaka, umyj i osusz.
W misce zmieszaj jogurt naturalny i pastę tandoori ( jeżeli lubisz pikantne dania możesz doda więcej pasty - do smaku ).
Obtocz kurczaka w marynacie i zostaw w niej na minimum 2 godziny ( najlepiej na noc ).
Kurczaka ułóż w blaszce do pieczenia i piecz w 180 stopniach przez około 40 minut ( czas zależy od wielkości kawałków ), często przekręcaj.
Podawaj z czym lubisz - u mnie razem z pieczonymi ziemniakami.
Preparation:
Wash and dry chicken legs.
In a bowl mix yoghurt and tandoori paste (if you like spicy food you can add more paste - to taste).
Dredge the chicken in the marinade and leave it for at least 2 hours (preferably overnight).
Place the chicken in a baking tray and bake at 180 degrees for about 40 minutes (time depends on the size of the pieces), often twist.
Serve with what you like - I've baked potatoes.
ciekawy pomysł:) nie jadłam takie kurczaka:)
OdpowiedzUsuń