Surówka z białej kapusty to jeden z Waszych ulubionych przepisów.
Dziś mam dla Was wiosenną wersje :) z rzeżuchą i szcpiorkiem :)
Jest pyszna ! Idealna do obiadu :)
Dziś mam dla Was wiosenną wersje :) z rzeżuchą i szcpiorkiem :)
Jest pyszna ! Idealna do obiadu :)
White cabbage salad is one of your favorite recipes.
Today I have for you spring versions with watercress and chives :)
* 1/2 małej główki białej kapusty, posiekanej,
* 1 marchewka, starta na tarce,
* 1 czerwona cebula, pokrojona w cienkie pół plasterki,
* 5 rzodkiewek, pokrojone w cienkie pół plasterki,
* garść rzeżuchy,
* 2 łyżki posiekanego szczypioru,
* 2 łyżki oliwy,
* szczypta soli i pieprzu,
* 1 łyżka soku z cytryny,
Ingredients:
* 1/2 small cabbage, chopped,
* 1 carrot, grated,
* 1 red onion, sliced into thin half-slices,
* 5 radishes, sliced into thin half-slices,
* handful of watercress,
* 2 tbsp chopped chives,
* 2 tbsp olive oil
* pinch of salt and pepper,
* 1 tbsp lemon juice,
Przygotowanie :
W sporej misce zmieszaj ze sobą kapustę, marchewkę, cebulę, rzodkiewki, rzeżuchę i szczypior.
Polej oliwą, przypraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Preparation:
In a large bowl mix together cabbage, carrots, onions, radishes, watercress and chives.
Pour olive oil, season with salt and pepper and lemon juice.
Wygląda cudownie. Świeża, lekka-po prostu kwintesencja wiosny :)
OdpowiedzUsuńIstna wiosna :)
OdpowiedzUsuńlubię takie sałatki:)
OdpowiedzUsuń