12 marca 2014

Wiosenna wersja surówki z białej kapusty. / The spring version of white cabbage salad.

Surówka z białej kapusty to jeden z Waszych ulubionych przepisów.
Dziś mam dla Was wiosenną wersje :) z rzeżuchą i szcpiorkiem :)
Jest pyszna ! Idealna do obiadu :) 

White cabbage salad is one of your favorite recipes. 
Today I have for you spring versions with watercress and chives :) 
It's delicious! Perfect for dinner :)

Składniki : 

* 1/2 małej główki białej kapusty, posiekanej, 
* 1 marchewka, starta na tarce, 
* 1 czerwona cebula, pokrojona w cienkie pół plasterki,  
* 5 rzodkiewek, pokrojone w cienkie pół plasterki,
* garść rzeżuchy, 
* 2 łyżki posiekanego szczypioru, 
* 2 łyżki oliwy, 
* szczypta soli i pieprzu, 
* 1 łyżka soku z cytryny, 


Ingredients: 

* 1/2 small cabbage, chopped, 
* 1 carrot, grated, 
* 1 red onion, sliced ​​into thin half-slices, 
* 5 radishes, sliced ​​into thin half-slices, 
* handful of watercress, 
* 2 tbsp chopped chives, 
* 2 tbsp olive oil 
* pinch of salt and pepper, 
* 1 tbsp lemon juice, 


Przygotowanie : 

W sporej misce zmieszaj ze sobą kapustę, marchewkę, cebulę, rzodkiewki, rzeżuchę i szczypior.
Polej oliwą, przypraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. 


Preparation: 

In a large bowl mix together cabbage, carrots, onions, radishes, watercress and chives. 
Pour olive oil, season with salt and pepper and lemon juice.

3 komentarze:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!