Składniki:
* 2 kromki chleba (np. tostowego),
* 1 jajko,
* 3 łyżki mleka,
* sol, pieprz
* 1 łyżka masła,
* szczypiorek (opcjonalnie),
Przygotowanie :
Jajko roztrzepać z mlekiem, szczypta soli i pieprzu.
Na patelni rozgrzać łyżkę masła.
Chleb przekroić ma pół, obtoczyć dobrze w jajku, smażyć na patelni około 2 minut z każdej strony (do czasu aż chlebek będzie rumiany).
Podawać od razu po przygotowaniu!!
Dawniej bardzo często robiłam takie tosty;)
OdpowiedzUsuńOsobiście polałabym miodem :) trochę czasu minęło od kiedy je ostatni raz jadłam
OdpowiedzUsuńMiód albo syrop klonowy świetnie pasują! - jednak ja ich nie lubię :)
OdpowiedzUsuńW najbliższy weekend zrobię je na śniadanie! :)
OdpowiedzUsuńMy jeszcze nie robilismy takich tostów, ale chyba przyszła na nie pora. Piekne zdjęcie!
OdpowiedzUsuńmoje ulubione
OdpowiedzUsuńTeż tzw. chleb w jajku. Z ketchupem, pycha;)
OdpowiedzUsuńZawsze myślałam, że nigdy nie jadłam francuskich tostów - a znałam je po prostu pod nieco inną nazwą...za to wiem na pewno, że są przepyszne!
OdpowiedzUsuń