12 sierpnia 2012

Francuskie tosty.

Składniki: 

* 2 kromki chleba (np. tostowego), 
* 1 jajko, 
* 3 łyżki mleka, 
* sol, pieprz
* 1 łyżka masła, 
* szczypiorek (opcjonalnie),

Przygotowanie : 

Jajko roztrzepać z mlekiem, szczypta soli i pieprzu. 
Na patelni rozgrzać łyżkę masła. 
Chleb przekroić ma pół, obtoczyć dobrze w jajku, smażyć na patelni około 2 minut z każdej  strony (do  czasu  aż chlebek będzie rumiany).
Podawać od razu po przygotowaniu!! 





8 komentarzy:

  1. Dawniej bardzo często robiłam takie tosty;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Osobiście polałabym miodem :) trochę czasu minęło od kiedy je ostatni raz jadłam

    OdpowiedzUsuń
  3. Miód albo syrop klonowy świetnie pasują! - jednak ja ich nie lubię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. W najbliższy weekend zrobię je na śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. My jeszcze nie robilismy takich tostów, ale chyba przyszła na nie pora. Piekne zdjęcie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Też tzw. chleb w jajku. Z ketchupem, pycha;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zawsze myślałam, że nigdy nie jadłam francuskich tostów - a znałam je po prostu pod nieco inną nazwą...za to wiem na pewno, że są przepyszne!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!