2 sierpnia 2012

Sałatka ze szparagami.

Składniki:

*150 g ugotowanych  szparagów, 
*100 g  sałaty, 
* 100 g  pomidorków koktajlowych ( około 10 sztuk), 
* 2 ogórki  gruntowe luz 1/3 zielonego, 
* 2 łyżki  oliwy, 
* 2 łyżki  wody, 
* 1 łyżka soku  z cytryny, 
* 1 łyżka koperku, 
* sól, pieprz

Przygotowanie :

Szparagi pokroić na kawałki około  1,5 - 2 centymetrowe, przełożyć do  miski.
Dodać porwaną sałatę, pokrojone na ćwiartki pomidorki i  ogórki pokrojone w plasterki.
Do  kubeczka wlać oliwę, sok z cytryny i  wodę, doprawić szczyptą soli i  pieprzu.
Sosem zalać warzywa, dodać koperek, wszystko  dobrze wymieszać.

Do  sałatki  można dodać np. grillowaną pierś z kurczaka.







Przepis dołączam do  akcji Kolorowo-Sałatkowo oraz Pomidorowe inspiracje.
Pomidorowe inspiracjeKolorowo - sałatkowo

1 komentarz:

  1. przpięknie wygląda, jak dzieło sztuki!
    pozdrawiam,
    Szana
    www.gastronomygo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!