14 sierpnia 2013

Kompot wieloowocowy.



Kompotu nie piłam cale wieki nawet nie mogę sobie przypomnieć ostatniego razu... Nie wiem czemu, bo  lubię kompocik :) tylko  taki  delikatnie słodki  żeby  było  czuć kwaskowy smak owców... Ajjj ... kiedy w mojej  lodowce zostały  jakieś resztki owoców postanowiłam nadrobić te zaległości  Powstał  kompot, taki bez udziwnień... po prostu KOMPOT :) 





Składniki :                                                                            ( 3 szklanki )

* 3 łodygi rabarbaru, 
* 1,5 szklanki  truskawek, 
* 2/3 szklanki  czerwonej porzeczki, 
* 2 łyżeczki  cukru, 
* 750 ml wody,

Przygotowanie : 

Owoce bardzo  dokładnie umyj, pokrój na kawałki, wrzuć do garnka.
Dodaj  cukier ( ja  dałam dwie łyżeczki  ale jeżeli  lubisz słodki  kompot  dodaj  kolejne dwie ), zalej  woda, gotuj  na bardzo wolnym ogniu  przez 20  minut, przecedź przez sitko. 



 ... i przed gotowaniem :0






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!