Czerwona kapusta zawiera wiele mikro i makroelementów takich jak magnez, potas i cynk. Poza tym dostarcza wielu witamin : C, E, B1, B2, B6. Co ważne znaleźć w niej możemy ważne antocyjany, które wykazują działanie antyrakowe.
Ja czerwoną kapustę po prostu lubię, najbardziej właśnie taką w surówce !
Dziś z jabłkiem i cebulą, obiecuje że pokaże Wam jeszcze inną :)
Ja czerwoną kapustę po prostu lubię, najbardziej właśnie taką w surówce !
Dziś z jabłkiem i cebulą, obiecuje że pokaże Wam jeszcze inną :)
* 1/2 małej główki czerwonej kapusty,
* 1/2 jabłka,
* 1/2 dużej cebuli,
* 1 łyżka majonezu,
* 1 łyżka soku z cytryny,
* sól, pieprz, cukier,
Przygotowanie :
Kapustę oczyść z wierzchnich liści i drobno posiekaj ( możesz użyć robota kuchennego ) dodaj sok z cytryny i odstaw na chwilkę.
W między czasie cebulę bardzo drobno posiekaj, jabłko obierz i również posiekaj w drobniutką kosteczkę, dodaj do kapusty.
Dodaj łyżkę majonezu, szczyptę soli, pieprzu i cukru, dokładnie zmieszaj.
W między czasie cebulę bardzo drobno posiekaj, jabłko obierz i również posiekaj w drobniutką kosteczkę, dodaj do kapusty.
Dodaj łyżkę majonezu, szczyptę soli, pieprzu i cukru, dokładnie zmieszaj.
dzisiaj na tv kuchnia plus robiła kapustę z jabłkiem a, a;e w dziwny sposób, poszatkowana kapustę połaczyła z rozpuszczonym masłem wodą o octem i dusiłą w piekarniku 1,5 h po czym dodała jabłko sól , pieprz cukier i piekła jeszcze 10 min , ciekawe musze zrobić :):)
OdpowiedzUsuń