11 sierpnia 2013

Owoce pod kruszonką.

Pamiętacie truskawkowe crumble ? Dziś bardzo, bardzo  podobnie... zmieniają się owoce i porcja. 
Możesz użyć innych owoców  jakie tam znajdziesz :) 






Składniki :                                                                                    ( na 3-4 porcje )

* 3 łodygi  rabarbaru, 
* garść borówek / jagód, 
* garść czerwonej porzeczki, 
* 1 nektarynka, 
* kilka truskawek, 
* 2 łyżeczki  cukru pudru, 
* kruszonka ( przepis tutaj ), 

Przygotowanie : 

Wszystkie owoce dokładnie umyj. 
Rabarbar pokrój  na  1,5 cm kawałki,  truskawki  na pół lub na ćwiartki ( w zależności od wielkości ), nektarynkę w dużą kostkę. Z borówek i porzeczek oderwij  łodyżki.
Owoce zmieszaj w  naczyniu żaroodpornym, posyp  cukrem pudrem i kruszonk
ą.
Wstaw do  nagrzanego  do  180 stopni piekarnika i  piecz 25 minut.

Najlepsze gorące :) 







1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!