Piątek z rybą X :)
Był piątek no i była rybka :) tylko z przepisem się nie wyrobiłam i dlatego jest dziś...Tak trochę na ostro ten pstrąg... jest chili, imbir i limonka - zestaw idealny :D Ryba jest gotowa w 20 minut, więc i szybki jest ten obiadek :D Ja podałam rybę z brązowym ryżem z dodatkiem posiekanej kolendry i chili.
Składniki :
* 2 filety z pstrąga,
* 1/2 czerwonego chili,
* 1/2 zielonego chili,
* 1 ząbek czosnku,
* 1-2 cm świeżego imbiru,
* 1 limonka,
Przygotowanie :
Imbir i czosnek obierz, z papryczek wyjmij pestki.
Do małej miseczki zetrzyj skórkę z limonki a następnie wyciśnij sok.
Czosnek, chili i imbir drobniutko posiekaj, dodaj do miseczki i zmieszaj.
Filety z pstrąga umyj, osusz, ułóż na dużym kawałku papieru do pieczenia ( skorą do dołu ) i posmaruj zawartością miseczki.
Do małej miseczki zetrzyj skórkę z limonki a następnie wyciśnij sok.
Czosnek, chili i imbir drobniutko posiekaj, dodaj do miseczki i zmieszaj.
Filety z pstrąga umyj, osusz, ułóż na dużym kawałku papieru do pieczenia ( skorą do dołu ) i posmaruj zawartością miseczki.
Zawiń papier i zamknij ( ja użyłam do tego wykałaczki ), wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut.
:)
:)
wygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam rybkę w taki sposób podaną - z chili, limonką i imbirem. Pysznie!
OdpowiedzUsuńJak coś ma w nazwie "po tajsku" to od razu przykuwa moją uwagę. Pyszna rybka.
OdpowiedzUsuńProsto a jak smacznie!
OdpowiedzUsuń