9 listopada 2013

Pstrąg po tajsku.


Piątek  z rybą X :)

Był piątek no i była rybka :) tylko z przepisem się nie wyrobiłam i dlatego jest dziś...Tak trochę na ostro ten pstrąg... jest chili, imbir i  limonka - zestaw idealny :D Ryba jest gotowa w 20  minut, więc i  szybki jest ten obiadek :D Ja podałam rybę z brązowym ryżem z dodatkiem posiekanej  kolendry i chili. 



Składniki : 

* 2 filety z pstrąga, 
* 1/2 czerwonego  chili, 
* 1/2 zielonego  chili, 
* 1 ząbek czosnku, 
* 1-2 cm świeżego imbiru, 
* 1 limonka, 

Przygotowanie : 

Imbir i czosnek obierz, z papryczek wyjmij pestki.
Do małej miseczki zetrzyj  skórkę z limonki a następnie wyciśnij sok.
Czosnek, chili i imbir drobniutko posiekaj, dodaj do miseczki i  zmieszaj.
Filety z pstrąga umyj, osusz, ułóż na dużym kawałku papieru do pieczenia ( skorą do  dołu ) i posmaruj zawartością miseczki. 
Zawiń papier i zamknij ( ja  użyłam do tego wykałaczki ), wstaw do  nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut.

:) 






4 komentarze:

  1. Uwielbiam rybkę w taki sposób podaną - z chili, limonką i imbirem. Pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak coś ma w nazwie "po tajsku" to od razu przykuwa moją uwagę. Pyszna rybka.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!