Składniki : ( 2 porcje )
* 4 podudzia z kurczaka ( lub dwa udka ),
* 2 łyżki oliwy,
* 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka,
* 3 łyżki dressingu czosnkowo-chili,
* 2 ząbki czosnku,
* sól, pieprz,
Przygotowanie :
Oliwę zmieszaj z przyprawą do kurczaka, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dressingiem, szczyptą soli i pieprzu.
Kruczka umyj i osusz a następnie pokryj marynatą, odstaw do lodówki na godzinę.
Zamarynowane mięso podsmaż na soku z marynaty na rumiany kolor z obu stron i przełóż do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piecz około 20 minut.
Kruczka umyj i osusz a następnie pokryj marynatą, odstaw do lodówki na godzinę.
Zamarynowane mięso podsmaż na soku z marynaty na rumiany kolor z obu stron i przełóż do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piecz około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)