16 kwietnia 2013

Kurczak z czosnkiem i chili.

Pyszny  pieczony  kurczak, idealny  na obiad, który  nie wymaga długiego przygotowania. 

Składniki :                                                   ( 2 porcje )

* 4 podudzia z kurczaka ( lub dwa udka ), 
* 2 łyżki  oliwy, 
* 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka, 
* 3 łyżki dressingu czosnkowo-chili, 
* 2 ząbki czosnku, 
* sól, pieprz, 

Przygotowanie : 

Oliwę zmieszaj z przyprawą do  kurczaka, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dressingiem, szczyptą soli i pieprzu.
Kruczka umyj i osusz a następnie pokryj marynatą, odstaw do lodówki na godzinę.
Zamarynowane mięso podsmaż na soku z marynaty na rumiany kolor z obu stron i przełóż do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piecz około 20 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!