7 kwietnia 2013

Pierś z kurczaka w sosie pieczarkowym.

Kolejne danie dla bardzo  zabieganych... Wystarczy Ci 15 minut...Wstawiasz sobie ryż lub makaron a gdy  jest gotowy polewasz sosem i obiad na stół !    :) 


Składniki :

* 1 pierś z kurczaka, 
* 200 g pieczarek, 
* 1 szklanka bulionu, 
* 1 mała cebula, 
* sól, pieprz, 
* 2 łyżki  śmietany, 
* 1 łyżka natki pietruszki, 
* 1 łyżka oliwy, 

Przygotowanie : 

Pierś z kurczaka umyj, osusz i  pokrój na kawałki, przypraw solą i pieprzem. 
Oliwę rozgrzej na głębokiej patelni lub w garnku, podsmaż mięso.
Cebulę posiekaj w kostkę, pieczarki na dowolne kawałki i  dodaj do kurczaka, podsmaż przez kilka minut.
Dolej  bulion i gotuj przez 5-10 minut. Dodaj  śmietanę i  posiekaną natkę pietruszki.
Podawaj  z ryżem, makaronem, kluskami z czym lubisz :) 






1 komentarz:

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!